heikkitoivonen Vähemmän pureksittuja hajatelmia arveluttavin tarkoitusperin.

Suora jäsenvaali muodostui kompastuskiveksi perussuomalaisissa?

Äkkiseltään vaikuttaa ilmiselvän helpolta tieltä Sipilälle muodostaa uusi hallitus kokoomuksen ja perussuomalaisista juuri irtautuneen Uuden vaihtoehdon kesken. Vanhalla hallitusohjelmalla voitaisiin jatkaa loppukausi, tarvitsematta kajota siihen Kd:n ja Rkp:n vuoksi.

 

Todennäköisesti tämä on ollut osin jo hyvissä ajoin kaavailtu vaihtoehto ensin mainittujen kolmen kesken. Mahdollisesti jopa ministerisalkut pysyisivät samoilla henkilöillä, Sipilän ottamatta mitään Uusi vaihtoehto -ryhmältä mitään pois vastineena heidän Sipilälle tarjoamasta huojentavan helposta etenemispolusta.

 

Perussuomalaisten Jyväskylän puoluekokouksen tapahtumat vahvistavat myös käsityksiäni siitä, ettei suora demokratia yksinkertaisesti toimi hyvin.

 

Muutosten yhteiskunnassa kuten myös puolueissa tulee ottaa historia, kunkin omansa, huomioon.Jonkinlainen filtteri tulee nähdäkseni olla välillä arvaamattomasti käyttäytyvien äänestäjien ja johtotehtäviin suoritettavien valintojen välillä.

 

Suora jäsenäänestys pahimmillaan täysin lyttää historian, kun sitä tuntemattomat ja siihen pahimmillaan piittaamattomasti suhtautuvat äänestäjät toimivat, kuka minkäkin motiivin ja tavoitteen pohjalta. Tulos voi olla Jyväskylässä ja sen seurauksina näinä päivinä nähdyn kaltainen.

 

Voisi jopa sanoa, että suora jäsenvaali teki tenän Halla-aholle. Se, että kokeeko hän itse niin, on eri asia.

 

Uusi vaihtoehto -ryhmän irtautuminen perussuomalaisten eduskuntaryhmästä on nähdäkseni reaktio ennen kaikkea Perussuomalaisiin ja Jyväskylään menneenä viikonloppuna suunnanneiden poliittisten pikavoittojen hakijoiden toimintaan, ei niinkään Halla-ahoa ja hänen lähellään olevia kansanedustajia kohtaan.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

Joskus olen miettinyt filtteriksi ainakin eduskuntavaaleihin vaalien alla suoritettavaa ns. äänestysajokorttia.

Oikeus äänestää määräytyisi fundamentaalista ymmärrystä ja tietämystä mittaavista monivalintakysymyksistä koostetun testin perusteella.

Johtotehtäviin suoritettavien valintojen olisi nähdäkseni jo ruohonjuuritasolta alkaen perustuttava mahdollisimman suuressa määrin ymmärrykseen ja tietoon. Monimutkaistuvassa tulevaisuuden maailmassa ja sen yhteiskunnissa tämä tarve korostuu entisestään.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Uusi vaihtoehto on vähän kankea ja tylsä nimi. Mielestäni seteliselkärankaiset on parempi.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

Ehkä aikaa sittenkin oli liian vähän olla luovia nimen suhteen?

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

Perussuomalaisten puolueorganisaatio suurimmalta osin piirijärjestöineen jne. siirtynee vähitellen Uusi vaihtoehto -ryhmän taakse, ja Soinin "perussuomalaiset" yrittävät tehdä ja varmasti jossain määrin onnistuvatkin tekemään comebackin vuoden 2019 ek-vaaleissa.

Tosin tuolloin puoluetta johtanee joku muu kuin Soini, mahdollisesti juuri pj-vaalin Jyväskylässä hävinnyt Terho. Tai ehkä joku sanavalmis nainen uudesta ryhmästä kuten Elovaara tai Juvonen?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Soinin "perussuomalaiset" yrittävät tehdä ja varmasti jossain määrin onnistuvatkin tekemään comebackin"

Mistä löytää äänestäjät, mikä on ohjelma, vai vaihtuva sellainen. Vaikuttaisi lotolta äänestäjän näkökulmasta.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

Esim. Elovaaralla Tampereella on varsin kova suosio ja Saarakkalalla Etelä-Pohjanmaalla.

Soini ei tule takaisin enkä usko, että Terhokaan. Terhosta jäi kieltämättä kyllä kovin likainen kuva. En usko, että tässä vaiheessa enää kovin vakavasti ajatteleekaan jatkavansa politiikan parissa tämän kauden jälkeen, vaan on kouluttautuneena miehenä puolustusministeri Niinistön tapaan saanut "varmistettua" jo pestit muualla. Uskon, että myös Lohela.

Saarakkalaa pidän noista eroajista ehkä johdonmukaisimmin toimineena, huomioiden mitä hän on aiemmin kirjoittanut.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Perussuomalaisten puolueorganisaatio suurimmalta osin piirijärjestöineen jne. siirtynee vähitellen Uusi vaihtoehto -ryhmän taakse, ja Soinin "perussuomalaiset" yrittävät tehdä ja varmasti jossain määrin onnistuvatkin tekemään comebackin vuoden 2019 ek-vaaleissa.

Tuo ennustus on nyt jo yli 2kk vanha.
Tämän päivän tietojen valossa PS:n kaappaaminen takaisin soinilaisille ei näytä aivan helpolta.

Toimituksen poiminnat